Društvo študentov medicine Slovenije
Sponzorji Projekta Virus:
logos
Šolanje PDF natisni E-pošta

V današnjem času v družbi kroži množica nepreverjenih informacij in mitov, kar posledično pomeni slabo poznavanje preventivnih ukrepov za zdravo spolno življenje ter neizoblikovana stališča do spolnega vedenja. Naš cilj je utrditev znanja in osveščenosti, predvsem med mladimi, za kar je ključno tudi ustrezno strokovno izobraževanje naših prostovoljcev.

V ta namen skrbimo za stalno izobraževanje in nadgrajevanje znanja prostovoljcev, katerega temelj so vsakoletna šolanja Let's Talk about Sex, ki jih organiziramo izkušeni člani Projekta VIRUS v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki.

Šolanje traja teden dni, in je sestavljeno iz dveh delov: teoretičnega in praktičnega.

Teoretični del poteka med tednom v obliki predavanj strokovnjakov v popoldanskih urah na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Teme predavanj so: ginekologija, anatomija, epidemiologija, mikrobiologija in diagnostika ter zdravljenje spolno prenosljivih okužb, spolna usmerjenost in problematika diskriminacije, spolna zloraba…

Praktični del predstavlja motivacijski vikend, kjer poteka usposabljanje za izvajanje delavnic po metodah vrstniškega izobraževanja. Motivacijski vikend se dogaja v CŠOS izven Ljubljane, kjer seveda ne manjka dobre volje in druženja.

Vzporedno s šolanjem izide Zbornik, v katerem so obravnavane teme šolanja podrobno opisane.

Oglej si urnik letošnjega šolanja!

Ogledi: 17965
feedKomentarji (0)add comment

prikaži/skrijNapišite komentar

busy
Zadnjič posodobljeno: Torek, 22. november 2011 22:25
 
happy-bear