Društvo študentov medicine Slovenije
Sponzorji Projekta Virus:
logos
O projektu PDF natisni E-pošta

virus Projekt VIRUS je vzgojno-izobraževalni in zdravstveno-preventivni program, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije in ga prostovoljno vodimo študentje medicine. Glavni motiv za izvajanje programov Projekta VIRUS je širjenje epidemije spolno prenosljivih okužb in potreba po učinkoviti spolni vzgoji v slovenskih osnovnih in srednjih šolah.

Temeljna dejavnost projekta je posredovanje znanja in motivacija k varni in zdravi spolnosti ter preventiva pred širjenjem spolno prenosljivih okužb, s poudarkom na problematiki HIVA in AIDS-a. V ta namen v okviru projekta redno poteka več aktivnosti.

Poglavitna dejavnost projekta so delavnice vrstniškega izobraževanja na temo zdrave in varne spolnosti. Delavnice potekajo na osnovnih in srednjih šolah ter mladinskih društvih tekom celotnega šolskega leta. Izvajalci delavnic so prostovoljci, večinoma študentje medicine, ki so ustrezno strokovno izobraženi.

Pri projektu skrbimo za stalno izobraževanje in nadgrajevanje izkušenj prostovoljcev, katerega temelj  so vsakoletna šolanja Let's Talk about Sex, ki jih organiziramo v jesenskem obdobju.

Velik del projekta je tudi organizacija aktivnosti ob 1. decembru, svetovnem dnevu boja proti ADSU-u, v sodelovanju z drugimi slovenskimi organizacijami. Na informativnih točkah naši prostovoljci delijo tiskane brošure z informacijami, kondome, pentljice in ostal material. Tako poskušamo problematiko epidemije širjenja AIDS-a približati najširšemu krogu ljudi. V okviru akcije se zgodi tud velika tematska zabava v enem izmed ljubljanskih klubov.

Ogledi: 21593
feedKomentarji (0)add comment

prikaži/skrijNapišite komentar

busy
Zadnjič posodobljeno: Torek, 22. november 2011 22:29
 
happy-bear